Medical Card Takaful Insurans

Mencari Medical Card Takaful?

Apakah fungsi utama medical card takaful? Ia bertujuan membantu menampung bayaran bil hospital jika perlu disebabkan oleh sesuatu penyakit atau hilang upaya.

Apakah kelebihan memiliki medical card?

  • Kos perubatan sentiasa meningkat dari hari ke hari.
    • Oleh itu, dengan memilik medical card, ia membantu membiayai bil-bil kos rawatan di hospital. Langit tidak selalu cerah begitu juga dengan masa hadapan. Tiada siapa boleh menjamin kesihatan kita di masa hadapan. Jadi, dengan adanya medical card ia membantu pembiayaan bil rawatan di hospital.
  • Melindungi aset sedia ada.
    • Ketiadaan medical card boleh menyebabkan tergadainyanya aset-aset yang telah dikumpul setelah sekian lama bagi menampung kos rawatan. Tidak dinafikan, kos rawatan terutamanya kos rawatan penyakit kritikal adalah sangat tinggi. Justeru, dengan adanya medical card ia melindungi aset anda daripada dicairkan ketika musibah yang boleh mengganggu kewangan.
  • Boleh mendapat pelepasan cukai.
    • Pelepasan cukai bagi tahun 2022 ialah sebanyak RM3,000 setahun. Manfaatkan insentif pelepasan cukai ini kerana di samping dapat menjimatkan cukai ianya juga memberi manfaat kepada diri sendiri. Dapatkan nasihat dari Penasihat Kewangan Berdaftar untuk konsultansi pilihan produk terbaik mengikut keperluan dan kemampuan anda.

Boleh ke survey sendiri medical card? Boleh tapi ia akan mengambil masa dan terdapat banyak sangat produk syarikat takaful & insurans di Malaysia.Memang setiap orang WAJIB mempunyai polisi perlindungan takaful atau insurans.

Jika anda berkemampuan ianya menjadi satu keperluan untuk mengambil medical card.

TAPI betul ke medical card insurans atau takaful ni mahal?

TIDAK jika anda dapatkan dari penasihat bertauliah. Kami berpengalaman menguruskan portfolio pengurusan risiko klien. Kami cadangkan pelan & pakej terbaik untuk anda. Yang penting bayaran dan manfaat yang anda akan terima sangat berbaloi.

Dapatkan konsultasi Percuma di https://nurlinamahmudin.com/contact/

Pening nak pilih syarikat mana ya?

Kami bantu konsultasi secara PERCUMA.. Hubungi kami dan kami akan bantu apa yang anda perlukan. Keperluan seseorang berbeza mengikut perlindungan yang anda perlukan. Jika nilai perlindungan terlampau rendah dikhuatiri nilai perlindungan anda tidak cukup untuk cover komitmen. Kami akan membantu anda memilih mengikut keperluan tanpa bias.

Jangan risau, kami akan membantu anda dengan servis yang terbaik. Takaful atau insurans ialah satu keperluan. Jangan berfikir panjang lagi, whatsapp kami sekarang untuk kami bantu anda.

Berminat?

Hubungi kami segera di 010 244 7167 atau klik untuk whatsapp di sini https://wa.me/message/RO6AGN657MAYB1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *